top of page
Forfatterens bildeArgument Agder

Kilden tidligere sponset av Brandsdal

Reportasje 24.09.2024: Det foreligger nå dokumentasjon på at Kilden høsten 2019 ønsket sponsing fra Brandsdal Group. To år senere var tonen en helt annen.


Av Bernt H. Utne, publisert 23.09.2024


Vi har tidligere sponset Kilden opplyser Einar Øgrey Brandsdal til Argument Agder. Det var først etter at Harald Furre tiltrådte som direktør at Kilden ikke ønsket å bli sponset av Brandsdal Group.


Høsten 2019, et par uker etter at valget til bystyre ble avholdt 9. september, der Harald Furre ikke ble gjenvalgt som ordfører, fikk Øgrey Brandsdal en forespørsel fra Birgit Amalie Nilssen. Hun jobbet den gang på Kilden. Nilssen ønsket å undersøke om Brandsdal Group kunne tenke seg å sponse billetter til forestillinger ved Kilden for svakere stilte personer. Onsdag 25 september 2019 besøkte hun Brandsdal Groups hovedkontor på Mjåvann. Der ble sponsing av 100 billetter til en kostnad av kr 30 000 diskutert mellom Øgrey Brandsdal og Nilssen. Møtet konkluderte med at Brandsdal Group skulle sponse Kilden med kr. 30 000 til billetter for trengende.


Som respons får Øgrey Brandsdal 1. oktober 2019 følgende invitasjon fra Kilden undertegnet av Birgit Amalie Nilssen: "I forbindelse med Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter, som har premiere hos oss på fredag (4. oktober 2019), har forfatter Knut Nærum laget en parodi på Kunstsilodebatten og din rolle. Siden du på et vis dermed medvirker i forestillingen vil jeg gjerne invitere deg og dine nærmeste til premieren."


Utskrift fra Øgrey Brandsdals meldingslogg på Messenger viser at han på grunn av reise til USA ikke kunne ta i mot invitasjonen. Beløpet på kr. 30 000 er bokført i regnskapet for Brandsdal Group 10. desember 2019 og utbetalt til Kilden 9. januar 2020.


Det er for Øgrey Brandsdal vanskelig å forstå at sponsing av 100 billetter for vanskeligstilte personer var velkommen for Kilden før Harald Furre tiltrådte som direktør, og ikke etter hans tiltredelse. Hvis det ikke skulle dreie seg direkte om Harald Furres antipati overfor giveren Einar Øgrey Brandsdal. Det er også for Øgrey Brandsdal vanskelig å forstå at en "enstemmig ledergruppe" to år etter at de hadde ønsket hans sponsing velkommen plutselig støttet en sponsornekt av forestillingen "Like til Betlehem". Hvis det ikke var for at de var påvirket av sin sjef, den nytiltrådte direktør Harald Furre.




Kommentarer? Gå til vår Facebook-side eller send til post@argumentagder.no

Σχόλια


bottom of page